Wat is ventilatiesysteem D en wanneer kun je deze installeren?

Er zijn verschillende ventilatiesystemen die je kunt gebruiken om de luchtcirculatie in je huis mee te regelen. De verschillen zitten hem in hoeveel mechanische toepassingen er in het systeem gebruikt worden.

Elk systeem is te gebruiken in een andere situaties. Welk ventilatiesysteem het beste past bij jouw huis hangt van verschillende zaken af. Een van deze systemen is het ventilatiesysteem D. Dit is van de standaard ventilatiesystemen de meest mechanische vorm.

Maar waarvoor dienen deze mechanismes en wanneer heb je meer baat bij dit systeem dan een ander systeem? In dit artikel wordt aangegeven waarom je wel of niet voor dit systeem moet gaan.

Wat is het?

Ventilatiesysteem D is een systeem waar zowel de toe- als afvoer wordt geregeld met mechanische toepassingen. Voor de toevoer van schone buitenlucht zijn er speciale toevoeropeningen (TO) gemaakt, die reguleren hoeveel lucht er naar binnen stroomt.

De afvoer van vuile of gebruikte lucht wordt geregeld door speciale ventilatoren die in het dak zitten. Bij ventilatiesysteem D kun je de volledige luchtcirculatie zelf regelen. Je kiest hoeveel lucht er je huis inkomt, hoeveel er weer uitgaat en wanneer dit gebeurt.

Dit regel je door middel van speciale sensoren of door de roosters open en dicht te doen.

Waarom wel of niet?

Ventilatiesysteem D is door de dubbele regeling geschikt in verschillende situaties. Wil je weten of het gebruik van ventilatiesysteem D ook iets voor jouw huishouden is? Dan moet je kijken naar waar je huis staat en in wat voor situatie je zit.

Om goed te weten of je er baat bij hebt ventilatiesysteem D te installeren, is het belangrijk dat je de voor- en nadelen van het systeem tegen elkaar afstreept om te zien of dit goed bij jouw woning past.

De voordelen

Ventilatiesysteem D is uitermate geschikt om luchtjes of stofjes die voor ziekte kunnen zorgen te filteren en uit je huis te verwijderen.

Woon je in een druk stedelijk gebied? Dan wil je thuis niet midden in de uitlaatgassen zitten. De filters van ventilatiesysteem D houdt dit soort sporen tegen, waardoor je zonder last van je gezondheid kunt leven.

Dit geldt ook voor bijvoorbeeld pollen, wat goed uitkomt als je bijvoorbeeld hooikoorts hebt. Dit ventilatiesysteem is volledig te reguleren, waardoor je zelf kunt bepalen hoeveel invloed je uitoefent op de luchtcirculatie. Hierdoor is de luchtkwaliteit en het temperatuurcomfort beter bij ventilatiesysteem D dan bij de andere systemen.

Omdat de warmte goed wordt verdeeld en behouden in je huis, is dit ook de meest duurzame vorm van luchtcirculatie.

De nadelen

Omdat ventilatiesysteem D aan twee kanten bestaat uit mechanische toepassingen, is de aanschaf van het systeem duurder dan wanneer je kiest voor een systeem met slechts één of zelfs helemaal geen mechanische toepassingen.

Daarbij heb je hier ook meer onderhoud aan, waardoor je de aanschaf van dit systeem toch in je portemonnee terug kunt vinden.

De energierekening kan ook stijgen door het gebruik van ventilatiesysteem D. De mechanismes van ventilatiesysteem D maken natuurlijk ook geluid. Je hebt door dit systeem amper tot geen last van geluiden van buitenaf, maar het systeem zelf kan wel het nodige lawaai maken.

Dit kan mogelijk voor geluidsoverlast zorgen voor jou en soms ook je buren. Het gebruik van ventilatiesysteem D is in veel gevallen goed aan te raden. Vooral wanneer je midden in de stad woont of langs een zeedijk, biedt dit systeem de beste voordelen ten opzichte van de andere systemen.

Let er bij de aanschaf wel op dat je rekening moet houden met de prijs. Je betaalt zeker voor de kwaliteit die je van de mechanische toepassingen krijgt, waardoor je vooral moet kijken naar het financiële plaatje om te kijken of het wel een goed idee is om gebruik te maken van ventilatiesysteem D.

Wat is ventilatiesysteem E+?

In je huis is het belangrijk om te denken aan hoe de luchtcirculatie gedaan wordt. Hiervoor gebruik je ventilatiesystemen, die de lucht in je huis toevoert en daarna weer afvoert vanuit het dak. In deze verschillende systemen is het grootste verschil hoe de toe- en afvoer geregeld wordt.

Dit varieert van ventilatiesysteem A, waar de circulatie volledig op een natuurlijke wijze wordt voldaan, tot aan het volledig zelf kunnen regelen van hoeveel lucht er in en uit je huis stroomt door middel van mechanische toepassingen, het zogeheten ventilatiesysteem D.

Maar wist je dat er ook een ventilatiesysteem E bestaat? En ook nog een nog specifieker systeem, E+? Dit is een speciaal systeem dat vaak niet automatisch wordt aangeboden. Zonde, want E+ kan een zeer goed systeem zijn voor je huishouden, met name als je voor duurzaamheid gaat.

Maar wat is het en is het ook iets voor jouw huis? In dit artikel lees je meer over ventilatiesysteem E+ en kom je erachter of het misschien een goed idee is om dit in je huis te installeren.

Wat is ventilatiesysteem E+?

Bij ventilatiesysteem E+ draait het om meer dan alleen ventilatiecirculatie. De letter E staat voor het gemak dat je hebt bij de toepassingen die er mogelijk zijn. Zowel de toevoer van schone lucht als de afvoer van vuile lucht wordt geregeld door mechanische toepassingen, zoals luchtroosters, ventilatoren en openingen die je kunt openen en sluiten.

Wat E zo bijzonder maakt ten opzichte van de andere systemen, is dat er een warmtepomp in het systeem is opgenomen. Deze warmtepomp herstelt de verwarmde lucht en gebruikt deze om bijvoorbeeld water op te warmen. Hierdoor heb je meerdere systemen in één zitten.

De plus in E+ staat voor duurzaamheid. Ventilatiesysteem E+ is energiezuinig, waardoor de kosten op het gebied van energie worden gedrukt. Daarbij hoort ook dat het systeem volledig vraaggestuurd is. Jij bepaalt wanneer er lucht wordt toe- of afgevoerd en hoeveel.

Op dit gebied is ventilatiesysteem E+ hetzelfde als ventilatiesysteem C+, met als enige uitzondering dat de warmtepomp voor extra toepassingen is toegevoegd.

Ventilatiesysteem E+ iets voor jou?

Ben je door deze introductie benieuwd geworden naar of je ventilatiesysteem E+ ook bij jou thuis kunt (laten) installeren? Dan moet je weten waar je op moet letten bij dit systeem.Om een beter beeld te kunnen geven van of dit systeem iets voor jou is, worden hieronder alle voor- en nadelen van ventilatiesysteem E+ op een rijtje gezet.

De voordelen

Ventilatiesysteem E+ pakt de voordelen van de andere ventilatiesystemen en combineert deze. Zo pakt het systeem de duurzame werking van C+, terwijl het je de volledige regie geeft over je luchtcirculatie, net zoals bij systeem D.

Echter is D een vrij duur systeem onder andere omdat je een hoge energierekening kunt krijgen. Doordat de warmtepomp van ventilatiesysteem E+ onder andere het water van je boiler op kan warmen, drukt het ook de kosten van je rekening. Het grootste nadeel van het systeem D is door systeem E+ verholpen.

Verder analyseren de sensoren van het afvoersysteem constant de lucht op gevaarlijke stoffen. Is er een teveel aan bijvoorbeeld CO2 en vocht gedetecteerd, dan zorgt het systeem er automatisch voor dat er meer lucht wordt afgevoerd. Zo behoudt je altijd een goede luchtkwaliteit, zonder dat je erbij na hoeft te denken.

De nadelen

De nadelen die ventilatiesysteem D heeft, kon systeem E+ helaas niet verhelpen. Zo is de aanschaf van het systeem vrij prijzig en zo ook het onderhoud van de mechanische toepassingen.

Dit onderhoud verwaarlozen kan ervoor zorgen dat het systeem zijn werk niet meer goed kan doen. Een ander belangrijk nadeel is dat doordat het ventilatiesysteem volledig geautoriseerd is, het systeem veel geluid kan maken.

Er bestaat dus een grote kans dat het systeem kan zorgen voor hard lawaai. Het kiezen voor ventilatiesysteem E+ is in veel gevallen een zeer goede keuze. Vooral als je rekening houdt met het milieu en het besparen van energie is dit systeem een goede toepassing.

Maar let wel op de hoge aanschaf- en onderhoudskosten en dat je rekening moet houden met eventueel lawaai. Je kunt altijd door een installateur eerst laten controleren of ventilatiesysteem E+ iets voor jouw woning is en kun je meteen tips krijgen hoe dit het beste gedaan kan worden.

De beste manier om je badkamer te ventileren en te verluchten

Je huis ventileren is belangrijk om op een gezonde manier te kunnen leven. Vooral in vochtige plaatsen zoals je badkamer moet je eraan denken dat het hier goed kan luchten. Dit moet op een goede manier gedaan worden, anders heeft het natuurlijk geen effect.

Maar wat kun je het beste gebruiken om je badkamer goed te kunnen ventileren? In dit artikel kun je teruglezen waar je op moet letten.

Waarom een goede ventilatie?

Een goede ventilatie is essentieel om goed te kunnen leven in je huis of in een gebouw. Er moet altijd voldoende schone lucht in je huis zijn en deze lucht moet goed door het huis circuleren, zodat elke plek voorzien is. Daarna moet de ‘vuile’ lucht ook weer goed wegkunnen. Dit is niet alleen voor het wooncomfort, maar ook voor het voorkomen van gezondheidsproblemen.

Vooral in natte ruimtes is het belangrijk dat deze luchtcirculatie goed tot zijn recht komt. Dit komt vanwege de waterdamp die in ruimtes als je badkamer en de wc naar boven kunnen komen.

Als deze damp niet weg kan stromen, gaat het in je muur zitten en kan er bijvoorbeeld schimmel in je muren ontstaan waar je erg ziek van kunt worden.

Hetzelfde geldt voor gevaarlijke stoffen als radon en koolmonoxide, die bij een te hoge inname kunnen zorgen voor bijvoorbeeld flauwvallen. In veel huizen is deze ventilatie niet al meteen goed geregeld, waardoor als je hier geen maatregelen voor neemt er ernstige gevolgen kunnen ontstaan.

Hoe pak je dit aan?

De verluchting in je badkamer moet je goed aanpakken. Het openzetten van een raam is een prima tijdelijke oplossing, maar werkt maar voor een deel van de vochtige lucht. Je krijgt niet alles uit je badkamer en daardoor kan er nog steeds schimmel ontstaan.

Met alleen alles opengooien kom je niet ver, waardoor je echt iets moet laten installeren om te zorgen voor een goede ventilatie.

Je kunt de luchtcirculatie in je badkamer laten reguleren door middel van een ventilatiesysteem. In je badkamer wordt dan gebruikgemaakt van ventilatiesysteem D, wat inhoudt dat zowel de toevoer als afvoer van lucht wordt geregeld door mechanische toepassingen.

Deze toepassingen zijn met name ventilatoren, die de lucht aan- of wegblazen en daarmee zorgen voor een beter comfort in je badkamer. Er bestaan verschillende modellen badkamerventilatoren, die allemaal op hun eigen manier kunnen bijdragen aan een gezonde badkameromgeving.

Soorten badkamerventilatoren

Afhankelijk van wat je specifiek nodig hebt in je badkamer, kun je een keuze maken welk soort ventilatie het beste bij je situatie past. In de keuze heb je een splitsing van drie soorten systemen: de opbouwventilator, de buisventilator en de kanaalventilator.

De opbouwventilator is een systeem dat door iedereen te installeren is. Deze ventilatoren staan direct in contact met de badkamer en de buitenlucht, zodat de lucht meteen weggeblazen kan worden.

Daarbij is een opbouwventilator vaak volledig automatisch, doordat het vocht kan detecteren en alleen gaat werken wanneer dit nodig is. Bij Renson zijn er verschillende modellen beschikbaar, die variëren in grootte. Zo is de 7201T met een diameter van 150 mm ideaal voor grote badkamers.

De Renson 7213T is met een diameter van 100 mm een goed voorbeeld van een buisventilator. Deze ventilator staat in contact met een buis die van de badkamer doorloopt naar buiten. Deze ventilatoren zijn vooral geschikt voor kleine badkamers, maar ook andere kleine vochtige ruimtes zoals een aparte wc-ruimte.

Tot slot heb je nog de zogeheten kanaalventilator. Bij dit systeem zit de ventilator tussen twee afvoerbuizen. Dit systeem is goed geschikt om langere afstanden af te leggen, als je badkamer bijvoorbeeld midden in het huis zit zonder directe toegang richting het dak of een raam.

Het kanalensysteem van afvoerbuizen verlaagt de geluidshinder die de ventilator zou kunnen maken. Daarbij valt die door de ligging in de buizen niet op in je interieur.

De Renson 7121 en 7122 zijn goede voorbeelden van kanaalventilatoren. Het verschil tussen deze twee is de grootte, waar de 7122 met 125 mm aan diameter de grotere van de twee is (7121 heeft een diameter van 100 mm).

Welk systeem is voor jou geschikt?

Afhankelijk van hoe groot je badkamer is en waar in je huis je badkamer is gevestigd, kun je de keuze maken welk ventilatiesysteem het beste past.

Heb je een kleine ruimte, dan heb je geen groot rooster nodig en daarmee ook geen grote ventilator. Moet de lucht een grote afstand afleggen voordat het van je badkamer naar buiten afgevoerd kan worden, dan is een grote ventilator een beter idee.

Vraag als je niet zeker weet wat voor ventilator je nodig hebt aan een expert om advies, zodat je zeker weet dat je de beste keuze hebt.

Hoe kun je het beste je kelder ventileren?

Het ventileren van je huis is zeer belangrijk op het gebied van je gezondheid en wooncomfort. De lucht in je huis moet op een verse manier naar binnen kunnen en de vuile lucht moet ook weer makkelijk naar buiten kunnen. Voor deze luchtcirculatie moet je zorgen voor een goede toe- en afvoer van deze lucht.

De verluchting van je huis is belangrijk is elke ruimte. Meestal wordt er wel goed gedacht aan bijvoorbeeld je woonkamer, keuken of badkamer, omdat je hier vaker bent en meer werkt met bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen waarvan de dampen weg moeten kunnen komen.

Bij het denken aan de verluchting van je huis wordt vaak de kelder over het hoofd gezien. Toch is het ventileren van deze ruimte minstens zo belangrijk als de rest van je woning. Maar hoe zorg je ervoor dat je kelder goed wordt geventileerd? In dit artikel staan enkele tips die je hiermee kunnen helpen.

Waarom je kelder ventileren?

In een kelder kan het al gauw vochtig en stoffig raken. De stoffen die hierbij vrijkomen kunnen klachten veroorzaken aan je gezondheid. Deze stoffen stijgen op, waardoor ze door je vloer je huiskamer of slaapkamer in kunnen komen, waardoor je ook de gevolgen hiervan ervaart als je niet in de kelder bent. Daarnaast kan het vocht in je kelder schimmel aantrekken wat voor nog meer problemen aan je gezondheid en je interieur kan zorgen.

Deze gezondheidsproblemen kunnen zoveel mogelijk verholpen worden door een goede ventilatie. Hierbij is het vooral belangrijk dat vuile lucht en stoffen eenvoudig de buitenlucht in kunnen stromen. Hierbij zijn verschillende methodes die per kelder beter of minder goed passen. Hieronder staan een aantal voorbeelden van hoe je het beste je kelder kunt ventileren.

Soorten verluchting

Er bestaan verschillende systemen die je kunt gebruiken om je kelder te verluchten. Per methode wordt er een uitleg gegeven waarom het geschikt is en wordt een voorbeeld genoemd van wat voor product je kunt bestellen.

Rooster

Ventilatieroosters zijn de eerste stap die je kunt gebruiken om je kelder goed te kunnen ventileren. Deze roosters plaats je in de opbouw in je muren, ramen of deur. Omdat een kelder onder de grond zit, zal je deze roosters met name aantreffen in de muur naast een klein raam.

Deze roosters werken op een natuurlijke wijze, waardoor de lucht uit zichzelf weg kan drijven. Afhankelijk van hoe groot je kelder is, kun je kiezen uit verschillende roosters. Zo kun je een Renson bolrooster gebruiken voor kleinere kelders, waar niet teveel lucht tegelijk weg hoeft te kunnen komen.

Voor een grotere ruimte met een snellere luchtcirculatie is het Renson schoepenrooster een goede toepassing. Deze plaats je meestal in de muur of in een deur, zodat er genoeg ruimte is om het grote rooster te installeren.

Ventilator

Heb je een snellere luchtcirculatie nodig? Dan doe je er goed aan om een ventilator in te zetten die de lucht kan afvoeren. Voor kelders wordt hier meestal een buisventilator gebruikt, zodat je kelder niet per se direct in contact hoeft te staan met buiten. Je kunt een ventilator gebruiken om ook kelders die volledig ondergronds zijn ingesloten goed en krachtig te ventileren.

Veel van deze ventilatoren hebben een automatische timer. Deze timer kan de lucht inspecteren op het gebied van luchtvochtigheid. Het systeem gaat dan werken wanneer een ingesteld maximum wordt bereikt, zodat je niet meer zelf hoeft te controleren wanneer de ventilator werkt en hoef je deze niet ook constant te laten draaien.

Goede ventilatoren met timer die geschikt zijn voor je kelder zijn onder andere de Renson 7402H en 7403H.

Ontvochtiger

Tot slot kun je ook een ontvochtiger gebruiken. Dit is een systeem dat continu het teveel aan lucht in je kelder afvoert. Hiermee wordt ook het overtollige vocht uit je kelder verwijderd, zodat de kans op vochtschade tot het minimum beperkt wordt.

Afhankelijk van hoe groot je kelder is, kun je kiezen uit een mobiele ontvochtiger of een volwaardige. Voor beide heb je een afvoersysteem nodig.

De automatische werking van een ontvochtiger kan je ook vervangen door de automatische werking van de ventilator met timer van Renson. Als je al gebruikmaakt van een van deze ventilatoren, is de ontvochtiger niet per se nodig.

Het juiste systeem kiezen

Welk systeem het beste bij jouw kelder past hangt af van de kelder zelf en de noodzaak om vocht en stof weg te kunnen ventileren. Vooral de grootte van je kelder en de ligging ten opzichte van de buitenlucht zijn belangrijk om te kijken wat je nodig hebt.

Mocht je vragen hebben welk systeem het beste bij je past, vraag dan een monteur om een vrijblijvend advies te geven.

De eenvoudige manier om je wc goed te ventileren

Elke kamer in je huis moet goed geventileerd zijn. Dit is om schone lucht goed door je ruimte te laten circuleren en vuile lucht op een eenvoudige manier weer uit je ruimte te krijgen.

Vooral op plaatsen waar deze lucht extra goed bevuild kan zijn door nare luchten en vocht is het goed om na te denken over de ventilatie.

In dit artikel wordt er stilgestaan bij het kleinste kamertje en hoe je het beste je wc-ruimte kunt ventileren.

Ventilatie in je wc nodig?

In veel huishoudens vind je naast een wc in je badkamer ook een aparte ruimte waar je alleen een toiletpot hebt (wel meestal met een fonteintje erbij). Vaak wordt deze ruimte overgeslagen als het gaat over zaken als ventilatie.

Eigenlijk best gek, want juist in een ruimte als deze is het belang van een goede luchtcirculatie essentieel. In de kleine ruimte kun je toch aardig vaak per dag aanwezig zijn en kun je er veel acties uitvoeren in de korte tijd dat je er aanwezig in bent.

Bij deze handelingen gebruik je onder andere veel lucht en kan er waterdamp in de lucht komen, dat als je ruimte niet voldoende verlucht is kan zorgen voor waterschade of schimmel.

Het ventileren van je wc-ruimte zorgt voor een betere leefomgeving dat doorslaat in de rest van je huis. Je kunt voor het doorluchten van je wc een raampje openzetten, maar dit is in de meeste gevallen niet voldoende.

Een goedwerkend ventilatiesysteem is belangrijk en het kiezen van de juiste vorm kan je veel zorgen besparen. Hieronder staat aangegeven waar je op moet letten voor een goede ventilatie bij je wc.

De verschillende manieren van ventilatie voor je wc

De ventilatie van een wc-ruimte kan op een natuurlijke wijze, waardoor je zelf niets hoeft te doen. Een simpel rooster in de muur of door een rooster naar het raam toe is in veel gevallen al voldoende om als een eenvoudige oplossing te bieden.

Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een rond raamrooster, waar de vuile lucht al makkelijk door het raampje in de ruimte weg kan laten zweven. De Renson 414-R is hier een goed voorbeeld van. Dit werkt met name goed in een kleine ruimte die niet al te vaak wordt gebruikt.

Heb je een grotere wc-ruimte, bestaat je familie uit veel mensen of heb je geregeld veel mensen op bezoek? Dan doe je er goed aan een ventilator te gebruiken. Het gaat hier om een automatische ventilator die in de muur of aan het raam gemonteerd kan worden.

De ventilator blaast schone lucht in de ruimte, spoort vuile lucht op en blaast deze vuile lucht uit de ruimte. Ook hier zijn weer verschillende vormen in terug te vinden.

Het grote verschil in de verschillende soorten ventilatiesystemen zit hem in hoe erg je de blaasfunctie van je ventilator kunt bedienen. Sommige ventilatoren werken constant door, andere hebben een sensor in het systeem zitten dat constant de lucht controleert op vocht of nare luchten.

Een voorbeeld van een ventilator met sensor is de Renson 7401H. Deze is geschikt voor allerlei soorten ruimtes die natte lucht kunnen vervoeren, waaronder je wc maar ook je badkamer, keuken en wasruimte.

Dit ventilatiesysteem is eenvoudiger zelf te installeren, maar als je het niet zeker weet kun je ook een monteur inschakelen. Het kiezen van het juiste ventilatiesysteem is afhankelijk van wat voor wc-ruimte je hebt en hoeveel deze gebruikt wordt. Voor tips is het altijd een goed idee een expert in te schakelen.

De keuze uit verschillende ventilatiesystemen

Voor een beter wooncomfort en een gezonde leefomgeving is het belangrijk dat je huis goed geventileerd is. Een goedwerkend ventilatiesysteem kan hier enorm mee helpen.

Dit systeem zorgt ervoor dat er in je huis voldoende schone lucht naar binnen kan stromen en dat vuile lucht, zoals vochtige lucht of lucht met schoonmaakdampen erin, eenvoudig je huis kan verlaten.

Maar welk systeem is er nu geschikt voor jouw huis? In dit artikel worden twee grote systemen behandeld die goed gebruikt kunnen worden in verschillende situaties.

Twee verschillende systemen voor verschillende doeleinden

Er bestaan verschillende ventilatiesystemen die je kunt installeren om jouw huis goed te laten ventileren. Welk systeem goed past bij jouw situatie is van een aantal factoren afhankelijk, waaronder hoe groot je woning is, in wat voor omgeving je huis staat en hoe vochtig het huis is.

Voor elk van dit soort systemen is Renson in te zetten om te kunnen kiezen voor een methode die ook echt efficiënt is. Renson is een organisatie die zich richt op de juiste ventilatiesystemen. Het in België opgerichte concern biedt verschillende oplossingen voor betere leefomstandigheden in je huis.

Naast ventilatie is het ook gespecialiseerd in zaken als zonwering, gevelbekleding en outdoor producten als een terrasoverkapping.

In dit artikel worden twee belangrijke ventilatiesystemen van Renson behandeld, die je kunnen helpen met het verbeteren van de luchtcirculatie in je huis. Deze systemen zijn enerzijds de Healthbox en de Invisivent anderzijds. Dit zijn beide systemen die gebruikt worden om je huis van verse lucht te voorzien, die beide op een andere manier werken.

Healthbox

De Renson Healthbox is een ventilatiesysteem dat geschikt is voor hele woningen en appartementen. Het is een individueel ventilatiesysteem dat 24 uur per dag de luchtkwaliteit controleert op bijvoorbeeld CO2 en vocht.

Dit wordt gedaan met een sensor in de regelmodules, die een seintje aan de ventilator geeft wanneer de waardes in de lucht een bepaald maximum bereiken. Wanneer er bijvoorbeeld te veel C02 in je woning hangt, wordt het ventilatiesysteem geactiveerd om de vuile lucht weg te blazen en via een luchtschacht naar buiten te leiden, waar het vervolgens verdampt in de lucht.

Dit systeem is volledig vraaggestuurd. Wanneer de waardes goed zijn, hoeft de ventilator niet te blazen. Hierdoor is dit systeem energiezuinig en kun je zonder dat je erbij hoeft na te denken het systeem zijn werk laten doen.

Invisivent

De Invisivent is een ventilatiesysteem dan op een andere manier werkt. Waar je bij de Healthbox een ventilator in bijvoorbeeld je muur of het dak kunt laten installeren, is de Invisivent een raamverluchting. Je monteert het systeem aan de buitenkant van je raam, op zo’n manier dat het niet opvalt van buitenaf.

Daarbij is dit systeem aanpasbaar aan het raamprofiel van je ruiten.

Er zijn verschillende modellen van de Invisivent te vinden. Van systemen gericht op de pure Hollandse makelarij tot systemen die bijvoorbeeld geluiddempend zijn of speciaal gericht op hoogbouw.

Voor de rest zijn de basispunten. Dit systeem regelt zichzelf. Hierdoor heb je altijd een goede luchtcirculatie in je woning. Daarbij biedt de Invisivent een wering tegen onuitgenodigde gasten, van insecten tot inbrekers.

De overeenkomsten

Beide Renson systemen zijn een effectieve manier om je luchtventilatie te kunnen regelen. Voor beide systemen geldt dat je zelf kunt regelen hoe ze werken. Wil je dat ze volledig automatisch hun werk kunnen doen, dan kan dat zonder dat je erbij na hoeft te denken.

Zelf een extra keer het systeem laten werken voor extra verluchting van je woning is ook mogelijk. Verder zijn beide systemen voor welk soort huis dan ook geschikt.

Waar je bij de Healthbox verschillende soorten gebouwen kunt voorzien van hetzelfde systeem, heeft de Invisivent voor verschillende gebouwen een eigen systeem.

De verschillen

Uiteraard hebben beide systemen ook toepassingen die het andere systeem niet heeft, waardoor je in een aantal gevallen beter voor de Healthbox in plaats van de Invisivent kunt kiezen en in andere gevallen weer andersom.

Het eerste opvallende verschil is dat er verschillende modellen van de Invisivent zijn, van de NL tot de evo en van de Basic variant tot de HR versie.

Bij Healthbox wordt er slechts één variant aangeboden: de Healthbox 3.0. Voor wie niet van te veel keuze houdt is de Healthbox handiger, omdat je dan in één oogopslag ziet wat je hebt en wat niet.

Daarnaast is de bediening ook anders. De Invisivent bedien je door middel van een koord en stang, elektrisch of manueel. Bij de Healthbox zijn ze al meer met de tijd meegegaan en kun je gebruikmaken van een speciale app voor op je smartphone.

Tot slot is het belangrijkste verschil hoe ze werken. Waar de Healthbox in een soort ruststand gaat wanneer deze niet per se hoeft te werken, blijft de Invisivent actief op elk moment van de dag. Als het beperken van je energieverbruik hoog op het to do lijstje staat, doe je er goed aan gebruik te maken van de Healthbox.

Hulp nodig?

Er zijn nog veel meer verschillen tussen de Healthbox en de Invisivent ventilatiesystemen, om nog maar te zwijgen over welke systemen Renson nog meer aan te bieden heeft.

Nu kan deze hoeveelheid aan keuze in eerste oogopslag als veel tegelijk overkomen, waardoor je misschien door de bomen het bos niet meer ziet.

Heb je meer advies nodig om te weten welk systeem het beste bij jouw huis past? Neem dan contact met ons op zodat we je gepast advies kunnen geven welk van de systemen je moet kunnen gebruiken.

Welkom op ons vernieuwde blog!

Welkom op het vernieuwde blog van Ventilatie.net!
Via deze weg zullen we u in de toekomst op de hoogte houden van nieuwe producten in ons assortiment alsook van speciale acties en promoties.

Onze webwinkel biedt u namelijk een ruime keuze aan ventilatiesystemen, ventilatieroosters, buizen en filters.

Wij leveren onze producten aan zowel particuliere als professionele klanten in België en Nederland. Vanaf een bestelbedrag van €250 = gratis levering in België!

Bij bijkomende vragen, aarzel zeker niet om ons te contacteren of raadpleeg alvast even onze pagina met vaak gestelde vragen.

Tot binnenkort!