Alles wat je wilt weten over ventilatieroosters

Ventilatieroosters geven jou eenvoudig en zonder moeite de mogelijkheid om frisse lucht in huis te laten stromen. Deze producten zijn er in allerlei soorten en maten en het is moeilijk het juiste product te kiezen, vooral als je geen kennis van de markt hebt.

Wij vertellen hier waar je ventilatieroosters plaatst. Daarnaast gaan we kort in op het belang van goede ventilatieroosters. Tenslotte gaan we in op welke merken ventilatieroosters aanbieden en wie dit product voor je installeert.

Met onze tips ben jij helemaal klaar om een goed ventilatierooster voor verschillende ruimtes te kopen en het milieu in huis danig te verbeteren.

Waar kunnen ventilatieroosters geplaatst worden

De locatie van ventilatierooster is bepaald door waar de luchtafvoerkanalen zijn. Doorgaans plaats je ventilatieroosters in hoeken van woningen en dan net onder het plafond. Zo hoef je er ook niet de hele dag tegen aan te kijken. Het is cruciaal om daarbij de ventilatieroosters niet dicht bij het plafond of de muren te hangen omdat er dan zwarte plekken ontstaan. Deze zwarte plekken maak je eenvoudig schoon. Het is verder mogelijk ventilatieroosters in te bouwen, waarbij je ze helemaal niet hoeft te zien. Ook worden deze roosters vaak geplaatst in het dak (dakrooster), gevel, maar ook in binnendeuren bijvoorbeeld.

Wat is het belang van ventilatieroosters?

Een goede ventilatie is cruciaal voor een gezond leefklimaat. Vooral als het niet mogelijk is eenvoudig een deur of raam open te zetten wil je toch een toestroom van schone lucht hebben. Slechte lucht leidt tot gezondheidsklachten zoals longproblemen, allergieën, hoofdpijn en vermoeidheid. Vooral in ruimtes waar veel mensen samenkomen kan veel Co2 en andere schadelijke stoffen in de lucht komen. Denk daarbij aan scholen, bedrijven en evenementenlocaties.

Tip: combineer in je woning één of meerdere ventilatieroosters met een Co2 monitor zoals bijvoorbeeld de Renson Sense en je bent steeds zeker van een gezonde binnenlucht!

Welke merken bieden ventilatieroosters?

Er zijn tal van uitstekende merken op de markt in België en Nederland die ventilatieroosters aanbieden, denk maar aan de producten van Renson bijvoorbeeld. Het kan zijn dat jij goede ervaring hebt met een specifiek merk en daarom daar ook een ventilatierooster voor koopt. Zoek op onze webshop naar ‘ventilatierooster’ en je zal direct een groot aanbod terugvinden.

Ga in ieder geval voor kwaliteit, een snelle levering, een betrouwbare webshop met goede referenties en een product dat helemaal past bij jouw specifieke wensen en behoeftes. Zoek online beoordelingen van winkels op en laat je voorstellen aan de mogelijkheden in een plaatselijke winkel. Wij wensen je veel succes met de aanschaf!

Wie kan een ventilatierooster installeren

Je kunt zelf, als je een beetje handig bent, een ventilatierooster plaatsen. Doe dit aan de hand van montage-instructies. Het is ook mogelijk gespecialiseerde deskundigen in te schakelen. Vraag hiervoor online offertes aan. De prijs wordt bepaald door de hoeveelheid ventilatieroosters die nodig zijn. Dat wordt weer bepaald door de grootte van de ruimte.

Het kan in dit geval verstandig zijn de deskundige zelf ook de roosters te laten installeren. Zo weet je dat je een product koopt waar diegene mee kan werken en die past binnen de gewenste ruimte. Het is tenslotte jammer als jij een verkeerd product koopt dat onvoldoende ventileert voor jouw ruimte.

Dit is de Renson cBase

De Renson cBase is een ventilatiesysteem C. Het zorgt ervoor dat vervuilde, vochtige lucht uit de woning verdwijnt. Wij vertellen hier wat de mogelijkheden van dit apparaat zijn. We gaan nader in op wat de specifieke voordelen van de Renson cBase zijn. Daarnaast vertellen we waar je de Renson cBase het beste koopt en of het mogelijk is dit ventilatiesysteem zelf te installeren.

Met de Renson cBase kun je een veilig ventilatiesysteem plaatsen waardoor jij geniet van schone lucht en klachten zoals hoofdpijn en moeheid mijdt. Niet alleen is dit product voor huizen geschikt, maar ook voor kantoren en scholen waar veel mensen samenkomen en er lastig een raam opengezet kan worden.

Lees hier alles over de mogelijkheden!

De mogelijkheden van dit apparaat

De Renson cBase biedt de mogelijkheid om lucht te ventileren zonder dat je daar zelf omkijken naar hebt. Je bedient hem eenvoudig met een schakelaar. Het gaat hier om een geluidsarm product dat overlast beperkt. Het gebruikt een beperkt leidingnet. Daarnaast werkt het apparaat eenvoudig, efficiënt en energiebesparend.

Ventilatie is in Belgische en Nederlandse huishoudens een echte must en kan met de Renson cBase eenvoudig geregeld worden. Kijk op onze website bij het artikel voor de exacte kenmerken en technische specificaties en wat dit product daadwerkelijk onderscheidt van anderen. Zo is de Renson cBase een apparaat dat meerdere functies tegelijk vervult.

Wat zijn de voordelen van de Renson cBase?

De Renson cBase biedt allereerst de beste kwaliteit, ten opzichte van veel andere merken. Er wordt uitsluitend gewerkt met de beste grondstoffen. Daarbij wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van gecertificeerde middelen. Je installeert het apparaat eenvoudig zelf aan de hand van de gebruiksaanwijzing. Daarnaast staat de klantenservice altijd klaar bij vragen. De producten zijn redelijk geprijsd. Het laatste voordeel van de Renson cBase dat we kunnen bedenken is dat het vrij verkrijgbaar is in België en Nederland en dus tegen concurrerende prijzen.

Waar koop je de Renson cBase?

De Renson cBase koop je voor een redelijke prijs op het internet. Voordeel is dat het product dan direct thuis geleverd wordt. Zorg wel dat de mogelijkheid tot retourneren bestaat, mocht het toch niet helemaal bevallen. Daarnaast wil je vooraf contact opnemen met de klantenservice voor een passend advies. Er zijn vele fysieke winkels in België en Nederland die Renson producten in hun assortiment hebben opgenomen. Dergelijke apparaten zijn in België en Nederland steeds populairder.

Kan ik dit rooster zelf installeren?

Ja, als jij een beetje praktisch ingesteld bent kun je dit product eenvoudig zelf installeren. Hiervoor is een digitale montagehandleiding beschikbaar. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is wat basisgereedschap. Dit klusje neemt een paar uur in beslag. Uiteraard zijn er ook deskundigen beschikbaar om deze taak op te pakken en jou van een goed ventileerde woning te voorzien. Wij wensen je veel succes met het plaatsen hiervan en het genieten van een gezonde woonomgeving.

Alles dat je wilt weten over de Renson Co2 meter

Co2 is een stof die wij van nature uitademen en die tot klachten leidt als er niet voldoende geventileerd wordt. Een goede meter laat jou direct actie ondernemen bij een potentieel risico. Hier stellen wij de Co2 meter van Renson aan je voor.

We vertellen hier wat een Co2 aan mogelijkheden biedt, wat de specifieke voordelen van de Renson Co2 meter zijn en waar je deze aanschaf het beste verricht. Dit product is werkelijk noodzakelijk in ieder huishouden, maar ook op scholen en kantoren.

Wat is een Co2 meter?

Met de Renson Co2 meter kun je de luchtkwaliteit in huis of op kantoor meten. Juist omdat mensen zelf niet in staat zijn om lucht te zien hebben we hier een apparaat voor nodig. Een te hoog Co2 gehalte in de lucht leidt tot gezondheidsklachten. Denk hierbij aan allergieën en een slechte concentratie.

De Renson Co2 meter geeft automatisch een alarm af als er een te hoog Co2 gehalte in de lucht is. Je hebt dan direct de mogelijkheid om te ventileren door het openzetten van ramen en deuren.

Wat zijn de mogelijkheden van dit apparaat?

De Renson Co2 meter biedt allereerst de mogelijkheid om de Co2 hoeveelheid te meten. Daarnaast meet het echter ook de luchtvochtigheid. Deze luchtvochtigheid wordt beïnvloed door koken, douchen en schoonmaken. Dit kan leiden tot schimmelvorming, mede ook omdat een vochtige ruimte moeilijk te verwarmen is. Verder beschikt dit Renson model over een uniek design en wel zes sensoren die bij een melding een alarm afgeven. Als modern apparaat beschikt het over een app waar je alle informatie in terugvindt.

Wat zijn de voordelen van de Renson Co2 meter?

We zetten een aantal voordelen van de Renson Co2 meter op een rij:

  1. Allereerst vind je bij Renson producten van de beste kwaliteit. Je weet zeker dat deze nauwkeurige metingen afgeeft die je langere tijd naleest in de app. Het strakke design maakt het een bijzondere toevoeging voor de woning.
  2. Renson biedt Co2 meters aan met verschillende extra functies. Zo ben je in 1 keer klaar en ben je verzekerd van jouw veiligheid.
  3. Renson Co2 meters zijn niet alleen geschikt voor in woningen. Ze zijn ook neergezet in scholen en kantoren. Met name waar veel kinderen samenkomen moet het natuurlijk veilig zijn en vooral in warme seizoenen wordt een goede ventilatie vaak niet gegarandeerd.

Hier koop je een Co2 meter van Renson

Een Co2 meter van Renson koop je bij een winkel met een licentie om dit te mogen verkopen. Je kunt het ook rechtstreeks bestellen via onze website. Het alternatief is dat je op zoek gaat naar een fysieke winkel in jouw eigen omgeving. Het goede nieuws is dat je de Co2 meter van Renson uiteindelijk zelf installeert middels de bijgeleverde gebruiksaanwijzing. Met onze bovenstaande tips haal jij nu de beste Co2 meter van Renson in huis. Wij wensen je een goede gezondheid toe met deze nieuwe aankoop.

Ventilatiesysteem A: wat is het en wat zijn de voor- en nadelen?

Er zijn verschillende manieren hoe de luchtcirculatie in je huis gedaan kan worden. De luchtstroom is altijd hetzelfde, maar de manier waarop je deze kan regelen kan op verschillende manieren. Deze manieren heten ook wel ventilatiesystemen en worden van elkaar onderscheden door de letters van het alfabet. Dit heeft betrekking op de manier hoe de circulatie te regelen is. In dit artikel gaat het over ventilatiesysteem A.

De voor- en nadelen

Bij ventilatiesysteem A komen er geen mechanische toepassing kijken bij de luchtcirculatie. Dit kan zowel positief als negatief voor je huis zijn. Weet je niet zeker of ventilatiesysteem A goed bij jouw huishouden past? Dan is het verstandig om eerst de voor- en nadelen met elkaar te vergelijken zodat je een goede afweging kunt maken.

De voordelen

Het grootste voordeel aan ventilatiesysteem A is dat je er bijna niets aan hoeft te doen. De luchtcirculatie gaat op een natuurlijke manier naar binnen en stroomt ook weer op een natuurlijke manier naar buiten.

Je hoeft dus amper iets te installeren en ook het onderhoud van het systeem is tot een minimum beperkt. Daarbij komt kijken dat aangezien er geen mechanismes achter het systeem zitten, je geen onnodig lawaai in huis krijgt. Niet alleen het onderhoud qua handelingen is minimaal, ook de prijs die je voor het systeem betaald is een stuk lager ten opzichte van de ventilatiesystemen waar wél met mechanische onderdelen wordt gewerkt.

De nadelen

Doordat ventilatiesysteem A werkt zonder mechanische toepassingen, kan er makkelijk koude lucht naar binnen stromen die aanvoelt als tocht. Je hebt dus bij dit systeem niet 100 procent de controle over de luchttoevoer, waardoor koude wind sneller je huis in kan sluipen.

Een ander nadeel dat makkelijker je huis inkomt is lawaai. Waar het systeem zelf geen lawaai maakt, laat het harde geluiden van buiten wel makkelijker naar binnen. Wegwerkzaamheden of langsrijdende auto’s hoor je met dit ventilatiesysteem sneller en harder.

Het is daarom belangrijk dat je er bij de installatie van de RTO’s aan denkt dat deze niet worden geïnstalleerd in de buurt van een duidelijke lawaaibron, zoals langs een drukke autoweg. Daarnaast is de lucht die door ventilatiesysteem A naar binnen wordt geleid vaak van een mindere kwaliteit.

Dit komt omdat het lucht is die gewoon naar binnen komt en niet gefilterd of iets dergelijks wordt. Ook heeft ventilatiesysteem A geen warmterecuperatie, waardoor de lucht niet verwarmd wordt voor een aangenamer gevoel.

Je kunt ventilatiesysteem A het beste gebruiken als je voor een lage prijs het minimale wilt hebben. Voor meer regie over de toevoer, geluidsdichtheid en warmte kun je beter kijken voor een van de andere systemen. Als basis is ventilatiesysteem A erg geschikt, maar wie meer comfort wil hebben doet er goed aan te kijken naar een duurder systeem waar je meer mechanische toepassingen in je bezit hebt.

Wat is ventilatiesysteem B en wanneer moet je deze installeren?

De luchtcirculatie in je huis is een belangrijk onderdeel om ervoor te zorgen dat je op een aangename manier kunt leven. Hiervoor zijn ventilatiesystemen die de circulatie regelen en ervoor zorgen dat er meer of minder lucht in je huis wordt toegelaten.

Deze ventilatiesystemen zijn gerangschikt op hoeveel mechanische toepassingen er ingezet worden en worden aangeduid met de letters van het alfabet. In dit artikel gaat het over ventilatiesysteem B.

Wat is het?

Ventilatiesysteem B is een systeem dat voor een deel mechanische toepassingen bevat. Deze toepassingen zitten bij de toevoer van de lucht.

De verse lucht van buiten die het gebouw inkomt wordt door de mechanica in de toevoeropeningen gefilterd voordat het naar binnen gaat.

In de meeste gevallen worden hiervoor ventilatoren gebruikt. De afvoer van de ‘vuile’ lucht, gebeurt echter wel op een natuurlijke wijze. Deze afvoer gaat meestal via de schoorsteen of een andere verticale luchtschacht door het dak weer naar buiten. Hier komen geen ventilatoren aan te pas.

Ventilatiesysteem B iets voor jou?

Ventilatiesysteem B wordt vaak niet in gewone woonhuizen gebruikt. In bijvoorbeeld kantoorgebouwen kun je dit systeem eerder vinden en is het voordeliger te gebruiken.

Maar wat zijn de voordelen aan ventilatiesysteem B in je gebouw en waarom kan je voor bijvoorbeeld je huis beter een ander systeem gebruiken?

Om hier antwoord op te geven is het een goed idee om de voor- en nadelen van het ventilatiesysteem onder elkaar te zetten, zodat je een beter beeld hebt wat in jouw situatie het beste uitkomt.

De voordelen

Het eerste voordeel aan ventilatiesysteem B is dat het een van de goedkoopste systemen is. De prijs van het systeem zit hem met name in de ventilatoren, en omdat je er daar niet zoveel van nodig hebt kosten deze ook niet zoveel.

Daarbij is het een goed systeem als je een grote ruimte moet voorzien van verse lucht. De ventilatoren blazen de buitenlucht door de hele ruimte, zodat deze lucht overal kan komen.

Dit is de reden dat ventilatiesysteem B zo vaak voor bijvoorbeeld kantoorgebouwen gebruikt wordt. Tot slot is ventilatiesysteem B een goed systeem om de lucht te reguleren. Het ene moment van het jaar heb je behoefte aan meer luchttoevoer, en het andere moment juist aan minder.

Vooral in de winter heb je minder behoefte aan buitenlucht omdat dit al snel als tocht aan kan voelen. Door dit ventilatiesysteem kan je deze hoeveelheid eenvoudig controleren en regelen.

De nadelen

De luchttoevoer kan goed geregeld worden, maar dit geldt niet voor de warmte. Ventilatiesysteem B houdt warmte lastig vast en daardoor is het warmteverlies vrij hoog.

Dit kan zorgen voor hogere stookkosten om je ruimte lekker warm te houden. Het natuurlijke afvoerkanaal speelt ook een nadelige rol in de warmtevoorziening. Doordat deze afvoer wordt gedaan zonder gebruik te maken van mechanische toepassingen als een ventilator, houdt je altijd contact met de buitenlucht.

De koude buitenlucht kan daardoor, mede in de koudere wintermaanden, alsnog je huis inkomen en voor tocht zorgen. Ventilatiesysteem B is met name een geschikt systeem als je geen problemen hebt met warmteverlies. Voor je eigen huis wordt het niet vaak aangeraden om te gebruiken, omdat je dan vaak meer moet stoken om het lekker warm te hebben en dit zie je terug in de energiekosten.

Voor grotere gebouwen zoals kantoren kan het bruikbaar zijn om overal in de ruimte verse lucht te hebben. Wanneer je gebruikt wil maken van ventilatiesysteem B, ga dan bij jezelf na of je het warmteverlies voor lief neemt en hier een goed alternatief op hebt.

Ventilatiesysteem C+, wat is het en is het iets voor jouw woning?

Er zijn verschillende ventilatiesystemen die je kunt gebruiken om de luchttoevoer in je huis te reguleren. Het verschil in deze systemen zit hem in de toe- en afvoer van de verse lucht en waar je deze het beste kunt gebruiken.

Een van deze systemen is ventilatiesysteem C+, een specifiekere categorie binnen ventilatiesysteem C. Maar wat is ventilatiesysteem C+, waarin verschilt het met andere ventilatiesystemen en waarom zal je dit systeem wel of niet gebruiken? In dit artikel worden deze vragen beantwoord.

Wat is het?

Ventilatiesysteem C is een ventilatiesysteem waarmee je de lucht in je huis kunt regelen. Dit gebeurt deels op een natuurlijke wijze en deels mechanisch. De toevoer van lucht komt op een natuurlijke manier, door roosters bij bijvoorbeeld je ramen.

Deze kun je regelen zodat je kunt bepalen of de luchttoevoer meer of minder wordt, bijvoorbeeld tijdens stormachtig weer. De afvoer daarentegen wordt mechanisch geregeld door middel van afvoeropeningen met extractieventielen.

Hierdoor wordt de ‘vuile’ lucht sneller en beter afgevoerd naar buiten en blijft je huis verse lucht bevatten.

Het verschil tussen ventilatiesysteem C en C+

Binnen het ventilatiesysteem C bestaat er ook de specifiekere groep C+. De plus in C+ staat voor duurzaamheid. Het systeem wordt alleen gebruikt als de lucht in de ruimte vervuild is, en wanneer dit niet het geval is dus niet onnodig aan het draaien is.

Verder is ventilatiesysteem C+ een systeem dat volledig vraaggestuurd is. Jij hebt de volledige controle over wanneer het systeem wel en niet aan het werk is. Door dit systeem kun je zelf bepalen wanneer er meer of minder lucht nodig is en hoe intensief de ventielen aan de slag moeten gaan.

Wanneer gebruik je ventilatiesysteem C+?

Elke woning is anders, waardoor er ook voor ieder soort woning een ander ventilatiesysteem beter is. Afhankelijk van waar je woont en in wat voor huis je woont, weet je welk ventilatiesysteem geschikt is.

Als je wil weten of ventilatiesysteem C+ iets voor jouw huis is, dan is het een goed idee om te kijken wat de voor- en nadelen aan dit systeem zijn. Op basis van deze punten kun je altijd de keuze maken of je er goed aan doet om dit ventilatiesysteem te gebruiken.

De voordelen

Het eerste voordeel van ventilatiesysteem C en C+ is dat je lucht altijd wordt afgevoerd zoals jij dat zou willen hebben.

Je wilt natuurlijk volop kunnen genieten van verse lucht en niet hoeven blijven zitten met vervuilde lucht. Door het afvoersysteem is de circulatie van goede en slechte lucht geheel naar eigen smaak aan te kunnen passen.

De toevoer van lucht is geheel natuurlijk, dus zonder mechanische toepassingen. Hierdoor is er geen onnodig lawaai dat van het systeem afkomt. Er is maar één kanalennet van buiten naar binnen, waardoor je wanneer je in de woonkamer of in de keuken bent geen last hebt van bijvoorbeeld hard gezoem.

Het afvoersysteem maakt wel geluid, maar aangezien dit systeem vooral in je dak zit, heb je daar het grootste deel van je tijd geen last van. Woon je in een bosrijke omgeving? Dan is ventilatiesysteem C+ erg geschikt. De lucht die uit je huis wordt gevoerd verdwijnt in de buitenlucht en de binnenkomende lucht is schoner dan wanneer je in een stedelijk gebied woont.

De nadelen

Omdat ventilatiesysteem C+ alleen mechanica in de afvoer gebruikt, ben je qua toevoer vrij beperkt. Je kunt de toevoer wel regelen met regelbare toevoeropeningen, maar dit is maar voor een deel te bepalen.

Daarbij komt kijken dat koude lucht sneller je huis in kan komen en je daardoor last van tocht kunt krijgen. Verder is omgevingslawaai een groot nadeel wanneer je gebruikmaakt van ventilatiesysteem C+.

Doordat de toevoerpunten op meerdere plekken in je huis zitten, kan geluid van buitenaf makkelijker je woning inkomen. Lawaai van onder andere wegwerkzaamheden en een drukke autoweg denderen dan eerder je huis in. Nog een reden waarom het gebruiken van ventilatiesysteem C+ in een drukke, stedelijke omgeving niet aan te raden is, is omdat dit systeem geen bescherming biedt aan opstuivend vuil.

De raamroosters van het systeem laten gauw stof en zand door, waardoor je last van viezigheid in je rooster en zelfs soms je huis kunt hebben. Ventilatiesysteem C+ is aan te raden wanneer je buiten de drukke stad woont. In de stad worden de voordelen van dit systeem overspoeld door de nadelen, waardoor het zorgt voor een minder fijn wooncomfort.

Zolang je niet bij drukke en lawaaierige punten woont kun je met een gerust hart ventilatiesysteem C+ inzetten voor je woning.

Wat is ventilatiesysteem D en wanneer kun je deze installeren?

Er zijn verschillende ventilatiesystemen die je kunt gebruiken om de luchtcirculatie in je huis mee te regelen. De verschillen zitten hem in hoeveel mechanische toepassingen er in het systeem gebruikt worden.

Elk systeem is te gebruiken in een andere situaties. Welk ventilatiesysteem het beste past bij jouw huis hangt van verschillende zaken af. Een van deze systemen is het ventilatiesysteem D. Dit is van de standaard ventilatiesystemen de meest mechanische vorm.

Maar waarvoor dienen deze mechanismes en wanneer heb je meer baat bij dit systeem dan een ander systeem? In dit artikel wordt aangegeven waarom je wel of niet voor dit systeem moet gaan.

Wat is het?

Ventilatiesysteem D is een systeem waar zowel de toe- als afvoer wordt geregeld met mechanische toepassingen. Voor de toevoer van schone buitenlucht zijn er speciale toevoeropeningen (TO) gemaakt, die reguleren hoeveel lucht er naar binnen stroomt.

De afvoer van vuile of gebruikte lucht wordt geregeld door speciale ventilatoren die in het dak zitten. Bij ventilatiesysteem D kun je de volledige luchtcirculatie zelf regelen. Je kiest hoeveel lucht er je huis inkomt, hoeveel er weer uitgaat en wanneer dit gebeurt.

Dit regel je door middel van speciale sensoren of door de roosters open en dicht te doen.

Waarom wel of niet?

Ventilatiesysteem D is door de dubbele regeling geschikt in verschillende situaties. Wil je weten of het gebruik van ventilatiesysteem D ook iets voor jouw huishouden is? Dan moet je kijken naar waar je huis staat en in wat voor situatie je zit.

Om goed te weten of je er baat bij hebt ventilatiesysteem D te installeren, is het belangrijk dat je de voor- en nadelen van het systeem tegen elkaar afstreept om te zien of dit goed bij jouw woning past.

De voordelen

Ventilatiesysteem D is uitermate geschikt om luchtjes of stofjes die voor ziekte kunnen zorgen te filteren en uit je huis te verwijderen.

Woon je in een druk stedelijk gebied? Dan wil je thuis niet midden in de uitlaatgassen zitten. De filters van ventilatiesysteem D houdt dit soort sporen tegen, waardoor je zonder last van je gezondheid kunt leven.

Dit geldt ook voor bijvoorbeeld pollen, wat goed uitkomt als je bijvoorbeeld hooikoorts hebt. Dit ventilatiesysteem is volledig te reguleren, waardoor je zelf kunt bepalen hoeveel invloed je uitoefent op de luchtcirculatie. Hierdoor is de luchtkwaliteit en het temperatuurcomfort beter bij ventilatiesysteem D dan bij de andere systemen.

Omdat de warmte goed wordt verdeeld en behouden in je huis, is dit ook de meest duurzame vorm van luchtcirculatie.

De nadelen

Omdat ventilatiesysteem D aan twee kanten bestaat uit mechanische toepassingen, is de aanschaf van het systeem duurder dan wanneer je kiest voor een systeem met slechts één of zelfs helemaal geen mechanische toepassingen.

Daarbij heb je hier ook meer onderhoud aan, waardoor je de aanschaf van dit systeem toch in je portemonnee terug kunt vinden.

De energierekening kan ook stijgen door het gebruik van ventilatiesysteem D. De mechanismes van ventilatiesysteem D maken natuurlijk ook geluid. Je hebt door dit systeem amper tot geen last van geluiden van buitenaf, maar het systeem zelf kan wel het nodige lawaai maken.

Dit kan mogelijk voor geluidsoverlast zorgen voor jou en soms ook je buren. Het gebruik van ventilatiesysteem D is in veel gevallen goed aan te raden. Vooral wanneer je midden in de stad woont of langs een zeedijk, biedt dit systeem de beste voordelen ten opzichte van de andere systemen.

Let er bij de aanschaf wel op dat je rekening moet houden met de prijs. Je betaalt zeker voor de kwaliteit die je van de mechanische toepassingen krijgt, waardoor je vooral moet kijken naar het financiële plaatje om te kijken of het wel een goed idee is om gebruik te maken van ventilatiesysteem D.

Wat is ventilatiesysteem E+?

In je huis is het belangrijk om te denken aan hoe de luchtcirculatie gedaan wordt. Hiervoor gebruik je ventilatiesystemen, die de lucht in je huis toevoert en daarna weer afvoert vanuit het dak. In deze verschillende systemen is het grootste verschil hoe de toe- en afvoer geregeld wordt.

Dit varieert van ventilatiesysteem A, waar de circulatie volledig op een natuurlijke wijze wordt voldaan, tot aan het volledig zelf kunnen regelen van hoeveel lucht er in en uit je huis stroomt door middel van mechanische toepassingen, het zogeheten ventilatiesysteem D.

Maar wist je dat er ook een ventilatiesysteem E bestaat? En ook nog een nog specifieker systeem, E+? Dit is een speciaal systeem dat vaak niet automatisch wordt aangeboden. Zonde, want E+ kan een zeer goed systeem zijn voor je huishouden, met name als je voor duurzaamheid gaat.

Maar wat is het en is het ook iets voor jouw huis? In dit artikel lees je meer over ventilatiesysteem E+ en kom je erachter of het misschien een goed idee is om dit in je huis te installeren.

Wat is ventilatiesysteem E+?

Bij ventilatiesysteem E+ draait het om meer dan alleen ventilatiecirculatie. De letter E staat voor het gemak dat je hebt bij de toepassingen die er mogelijk zijn. Zowel de toevoer van schone lucht als de afvoer van vuile lucht wordt geregeld door mechanische toepassingen, zoals luchtroosters, ventilatoren en openingen die je kunt openen en sluiten.

Wat E zo bijzonder maakt ten opzichte van de andere systemen, is dat er een warmtepomp in het systeem is opgenomen. Deze warmtepomp herstelt de verwarmde lucht en gebruikt deze om bijvoorbeeld water op te warmen. Hierdoor heb je meerdere systemen in één zitten.

De plus in E+ staat voor duurzaamheid. Ventilatiesysteem E+ is energiezuinig, waardoor de kosten op het gebied van energie worden gedrukt. Daarbij hoort ook dat het systeem volledig vraaggestuurd is. Jij bepaalt wanneer er lucht wordt toe- of afgevoerd en hoeveel.

Op dit gebied is ventilatiesysteem E+ hetzelfde als ventilatiesysteem C+, met als enige uitzondering dat de warmtepomp voor extra toepassingen is toegevoegd.

Ventilatiesysteem E+ iets voor jou?

Ben je door deze introductie benieuwd geworden naar of je ventilatiesysteem E+ ook bij jou thuis kunt (laten) installeren? Dan moet je weten waar je op moet letten bij dit systeem. Om een beter beeld te kunnen geven van of dit systeem iets voor jou is, worden hieronder alle voor- en nadelen van ventilatiesysteem E+ op een rijtje gezet.

De voordelen

Ventilatiesysteem E+ pakt de voordelen van de andere ventilatiesystemen en combineert deze. Zo pakt het systeem de duurzame werking van C+, terwijl het je de volledige regie geeft over je luchtcirculatie, net zoals bij systeem D.

Echter is D een vrij duur systeem onder andere omdat je een hoge energierekening kunt krijgen. Doordat de warmtepomp van ventilatiesysteem E+ onder andere het water van je boiler op kan warmen, drukt het ook de kosten van je rekening. Het grootste nadeel van het systeem D is door systeem E+ verholpen.

Verder analyseren de sensoren van het afvoersysteem constant de lucht op gevaarlijke stoffen. Is er een teveel aan bijvoorbeeld CO2 en vocht gedetecteerd, dan zorgt het systeem er automatisch voor dat er meer lucht wordt afgevoerd. Zo behoudt je altijd een goede luchtkwaliteit, zonder dat je erbij na hoeft te denken.

De nadelen

De nadelen die ventilatiesysteem D heeft, kon systeem E+ helaas niet verhelpen. Zo is de aanschaf van het systeem vrij prijzig en zo ook het onderhoud van de mechanische toepassingen.

Dit onderhoud verwaarlozen kan ervoor zorgen dat het systeem zijn werk niet meer goed kan doen. Een ander belangrijk nadeel is dat doordat het ventilatiesysteem volledig geautoriseerd is, het systeem veel geluid kan maken.

Er bestaat dus een grote kans dat het systeem kan zorgen voor hard lawaai. Het kiezen voor ventilatiesysteem E+ is in veel gevallen een zeer goede keuze. Vooral als je rekening houdt met het milieu en het besparen van energie is dit systeem een goede toepassing.

Maar let wel op de hoge aanschaf- en onderhoudskosten en dat je rekening moet houden met eventueel lawaai. Je kunt altijd door een installateur eerst laten controleren of ventilatiesysteem E+ iets voor jouw woning is en kun je meteen tips krijgen hoe dit het beste gedaan kan worden.

De beste manier om je badkamer te ventileren en te verluchten

Je huis ventileren is belangrijk om op een gezonde manier te kunnen leven. Vooral in vochtige plaatsen zoals je badkamer moet je eraan denken dat het hier goed kan luchten. Dit moet op een goede manier gedaan worden, anders heeft het natuurlijk geen effect.

Maar wat kun je het beste gebruiken om je badkamer goed te kunnen ventileren? In dit artikel kun je teruglezen waar je op moet letten.

Waarom een goede ventilatie?

Een goede ventilatie is essentieel om goed te kunnen leven in je huis of in een gebouw. Er moet altijd voldoende schone lucht in je huis zijn en deze lucht moet goed door het huis circuleren, zodat elke plek voorzien is. Daarna moet de ‘vuile’ lucht ook weer goed wegkunnen. Dit is niet alleen voor het wooncomfort, maar ook voor het voorkomen van gezondheidsproblemen.

Vooral in natte ruimtes is het belangrijk dat deze luchtcirculatie goed tot zijn recht komt. Dit komt vanwege de waterdamp die in ruimtes als je badkamer en de wc naar boven kunnen komen.

Als deze damp niet weg kan stromen, gaat het in je muur zitten en kan er bijvoorbeeld schimmel in je muren ontstaan waar je erg ziek van kunt worden.

Hetzelfde geldt voor gevaarlijke stoffen als radon en koolmonoxide, die bij een te hoge inname kunnen zorgen voor bijvoorbeeld flauwvallen. In veel huizen is deze ventilatie niet al meteen goed geregeld, waardoor als je hier geen maatregelen voor neemt er ernstige gevolgen kunnen ontstaan.

Hoe pak je dit aan?

De verluchting in je badkamer moet je goed aanpakken. Het openzetten van een raam is een prima tijdelijke oplossing, maar werkt maar voor een deel van de vochtige lucht. Je krijgt niet alles uit je badkamer en daardoor kan er nog steeds schimmel ontstaan.

Met alleen alles opengooien kom je niet ver, waardoor je echt iets moet laten installeren om te zorgen voor een goede ventilatie.

Je kunt de luchtcirculatie in je badkamer laten reguleren door middel van een ventilatiesysteem. In je badkamer wordt dan gebruikgemaakt van ventilatiesysteem D, wat inhoudt dat zowel de toevoer als afvoer van lucht wordt geregeld door mechanische toepassingen.

Deze toepassingen zijn met name ventilatoren, die de lucht aan- of wegblazen en daarmee zorgen voor een beter comfort in je badkamer. Er bestaan verschillende modellen badkamerventilatoren, die allemaal op hun eigen manier kunnen bijdragen aan een gezonde badkameromgeving.

Soorten badkamerventilatoren

Afhankelijk van wat je specifiek nodig hebt in je badkamer, kun je een keuze maken welk soort ventilatie het beste bij je situatie past. In de keuze heb je een splitsing van drie soorten systemen: de opbouwventilator, de buisventilator en de kanaalventilator.

De opbouwventilator is een systeem dat door iedereen te installeren is. Deze ventilatoren staan direct in contact met de badkamer en de buitenlucht, zodat de lucht meteen weggeblazen kan worden.

Daarbij is een opbouwventilator vaak volledig automatisch, doordat het vocht kan detecteren en alleen gaat werken wanneer dit nodig is. Bij Renson zijn er verschillende modellen beschikbaar, die variëren in grootte. Zo is de 7201T met een diameter van 150 mm ideaal voor grote badkamers.

De Renson 7213T is met een diameter van 100 mm een goed voorbeeld van een buisventilator. Deze ventilator staat in contact met een buis die van de badkamer doorloopt naar buiten. Deze ventilatoren zijn vooral geschikt voor kleine badkamers, maar ook andere kleine vochtige ruimtes zoals een aparte wc-ruimte.

Tot slot heb je nog de zogeheten kanaalventilator. Bij dit systeem zit de ventilator tussen twee afvoerbuizen. Dit systeem is goed geschikt om langere afstanden af te leggen, als je badkamer bijvoorbeeld midden in het huis zit zonder directe toegang richting het dak of een raam.

Het kanalensysteem van afvoerbuizen verlaagt de geluidshinder die de ventilator zou kunnen maken. Daarbij valt die door de ligging in de buizen niet op in je interieur.

De Renson 7121 en 7122 zijn goede voorbeelden van kanaalventilatoren. Het verschil tussen deze twee is de grootte, waar de 7122 met 125 mm aan diameter de grotere van de twee is (7121 heeft een diameter van 100 mm).

Welk systeem is voor jou geschikt?

Afhankelijk van hoe groot je badkamer is en waar in je huis je badkamer is gevestigd, kun je de keuze maken welk ventilatiesysteem het beste past.

Heb je een kleine ruimte, dan heb je geen groot rooster nodig en daarmee ook geen grote ventilator. Moet de lucht een grote afstand afleggen voordat het van je badkamer naar buiten afgevoerd kan worden, dan is een grote ventilator een beter idee.

Vraag als je niet zeker weet wat voor ventilator je nodig hebt aan een expert om advies, zodat je zeker weet dat je de beste keuze hebt.

Hoe kun je het beste je kelder ventileren?

Het ventileren van je huis is zeer belangrijk op het gebied van je gezondheid en wooncomfort. De lucht in je huis moet op een verse manier naar binnen kunnen en de vuile lucht moet ook weer makkelijk naar buiten kunnen. Voor deze luchtcirculatie moet je zorgen voor een goede toe- en afvoer van deze lucht.

De verluchting van je huis is belangrijk is elke ruimte. Meestal wordt er wel goed gedacht aan bijvoorbeeld je woonkamer, keuken of badkamer, omdat je hier vaker bent en meer werkt met bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen waarvan de dampen weg moeten kunnen komen.

Bij het denken aan de verluchting van je huis wordt vaak de kelder over het hoofd gezien. Toch is het ventileren van deze ruimte minstens zo belangrijk als de rest van je woning. Maar hoe zorg je ervoor dat je kelder goed wordt geventileerd? In dit artikel staan enkele tips die je hiermee kunnen helpen.

Waarom je kelder ventileren?

In een kelder kan het al gauw vochtig en stoffig raken. De stoffen die hierbij vrijkomen kunnen klachten veroorzaken aan je gezondheid. Deze stoffen stijgen op, waardoor ze door je vloer je huiskamer of slaapkamer in kunnen komen, waardoor je ook de gevolgen hiervan ervaart als je niet in de kelder bent. Daarnaast kan het vocht in je kelder schimmel aantrekken wat voor nog meer problemen aan je gezondheid en je interieur kan zorgen.

Deze gezondheidsproblemen kunnen zoveel mogelijk verholpen worden door een goede ventilatie. Hierbij is het vooral belangrijk dat vuile lucht en stoffen eenvoudig de buitenlucht in kunnen stromen. Hierbij zijn verschillende methodes die per kelder beter of minder goed passen. Hieronder staan een aantal voorbeelden van hoe je het beste je kelder kunt ventileren.

Soorten verluchting

Er bestaan verschillende systemen die je kunt gebruiken om je kelder te verluchten. Per methode wordt er een uitleg gegeven waarom het geschikt is en wordt een voorbeeld genoemd van wat voor product je kunt bestellen.

Rooster

Ventilatieroosters zijn de eerste stap die je kunt gebruiken om je kelder goed te kunnen ventileren. Deze roosters plaats je in de opbouw in je muren, ramen of deur. Omdat een kelder onder de grond zit, zal je deze roosters met name aantreffen in de muur naast een klein raam.

Deze roosters werken op een natuurlijke wijze, waardoor de lucht uit zichzelf weg kan drijven. Afhankelijk van hoe groot je kelder is, kun je kiezen uit verschillende roosters. Zo kun je een Renson bolrooster gebruiken voor kleinere kelders, waar niet teveel lucht tegelijk weg hoeft te kunnen komen.

Voor een grotere ruimte met een snellere luchtcirculatie is het Renson schoepenrooster een goede toepassing. Deze plaats je meestal in de muur of in een deur, zodat er genoeg ruimte is om het grote rooster te installeren.

Ventilator

Heb je een snellere luchtcirculatie nodig? Dan doe je er goed aan om een ventilator in te zetten die de lucht kan afvoeren. Voor kelders wordt hier meestal een buisventilator gebruikt, zodat je kelder niet per se direct in contact hoeft te staan met buiten. Je kunt een ventilator gebruiken om ook kelders die volledig ondergronds zijn ingesloten goed en krachtig te ventileren.

Veel van deze ventilatoren hebben een automatische timer. Deze timer kan de lucht inspecteren op het gebied van luchtvochtigheid. Het systeem gaat dan werken wanneer een ingesteld maximum wordt bereikt, zodat je niet meer zelf hoeft te controleren wanneer de ventilator werkt en hoef je deze niet ook constant te laten draaien.

Goede ventilatoren met timer die geschikt zijn voor je kelder zijn onder andere de Renson 7402H en 7403H.

Ontvochtiger

Tot slot kun je ook een ontvochtiger gebruiken. Dit is een systeem dat continu het teveel aan lucht in je kelder afvoert. Hiermee wordt ook het overtollige vocht uit je kelder verwijderd, zodat de kans op vochtschade tot het minimum beperkt wordt.

Afhankelijk van hoe groot je kelder is, kun je kiezen uit een mobiele ontvochtiger of een volwaardige. Voor beide heb je een afvoersysteem nodig.

De automatische werking van een ontvochtiger kan je ook vervangen door de automatische werking van de ventilator met timer van Renson. Als je al gebruikmaakt van een van deze ventilatoren, is de ontvochtiger niet per se nodig.

Het juiste systeem kiezen

Welk systeem het beste bij jouw kelder past hangt af van de kelder zelf en de noodzaak om vocht en stof weg te kunnen ventileren. Vooral de grootte van je kelder en de ligging ten opzichte van de buitenlucht zijn belangrijk om te kijken wat je nodig hebt.

Mocht je vragen hebben welk systeem het beste bij je past, vraag dan een monteur om een vrijblijvend advies te geven.

De eenvoudige manier om je wc goed te ventileren

Elke kamer in je huis moet goed geventileerd zijn. Dit is om schone lucht goed door je ruimte te laten circuleren en vuile lucht op een eenvoudige manier weer uit je ruimte te krijgen.

Vooral op plaatsen waar deze lucht extra goed bevuild kan zijn door nare luchten en vocht is het goed om na te denken over de ventilatie.

In dit artikel wordt er stilgestaan bij het kleinste kamertje en hoe je het beste je wc-ruimte kunt ventileren.

Ventilatie in je wc nodig?

In veel huishoudens vind je naast een wc in je badkamer ook een aparte ruimte waar je alleen een toiletpot hebt (wel meestal met een fonteintje erbij). Vaak wordt deze ruimte overgeslagen als het gaat over zaken als ventilatie.

Eigenlijk best gek, want juist in een ruimte als deze is het belang van een goede luchtcirculatie essentieel. In de kleine ruimte kun je toch aardig vaak per dag aanwezig zijn en kun je er veel acties uitvoeren in de korte tijd dat je er aanwezig in bent.

Bij deze handelingen gebruik je onder andere veel lucht en kan er waterdamp in de lucht komen, dat als je ruimte niet voldoende verlucht is kan zorgen voor waterschade of schimmel.

Het ventileren van je wc-ruimte zorgt voor een betere leefomgeving dat doorslaat in de rest van je huis. Je kunt voor het doorluchten van je wc een raampje openzetten, maar dit is in de meeste gevallen niet voldoende.

Een goedwerkend ventilatiesysteem is belangrijk en het kiezen van de juiste vorm kan je veel zorgen besparen. Hieronder staat aangegeven waar je op moet letten voor een goede ventilatie bij je wc.

De verschillende manieren van ventilatie voor je wc

De ventilatie van een wc-ruimte kan op een natuurlijke wijze, waardoor je zelf niets hoeft te doen. Een simpel rooster in de muur of door een rooster naar het raam toe is in veel gevallen al voldoende om als een eenvoudige oplossing te bieden.

Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een rond raamrooster, waar de vuile lucht al makkelijk door het raampje in de ruimte weg kan laten zweven. De Renson 414-R is hier een goed voorbeeld van. Dit werkt met name goed in een kleine ruimte die niet al te vaak wordt gebruikt.

Heb je een grotere wc-ruimte, bestaat je familie uit veel mensen of heb je geregeld veel mensen op bezoek? Dan doe je er goed aan een ventilator te gebruiken. Het gaat hier om een automatische ventilator die in de muur of aan het raam gemonteerd kan worden.

De ventilator blaast schone lucht in de ruimte, spoort vuile lucht op en blaast deze vuile lucht uit de ruimte. Ook hier zijn weer verschillende vormen in terug te vinden.

Het grote verschil in de verschillende soorten ventilatiesystemen zit hem in hoe erg je de blaasfunctie van je ventilator kunt bedienen. Sommige ventilatoren werken constant door, andere hebben een sensor in het systeem zitten dat constant de lucht controleert op vocht of nare luchten.

Een voorbeeld van een ventilator met sensor is de Renson 7401H. Deze is geschikt voor allerlei soorten ruimtes die natte lucht kunnen vervoeren, waaronder je wc maar ook je badkamer, keuken en wasruimte.

Dit ventilatiesysteem is eenvoudiger zelf te installeren, maar als je het niet zeker weet kun je ook een monteur inschakelen. Het kiezen van het juiste ventilatiesysteem is afhankelijk van wat voor wc-ruimte je hebt en hoeveel deze gebruikt wordt. Voor tips is het altijd een goed idee een expert in te schakelen.

De keuze uit verschillende ventilatiesystemen

Voor een beter wooncomfort en een gezonde leefomgeving is het belangrijk dat je huis goed geventileerd is. Een goedwerkend ventilatiesysteem kan hier enorm mee helpen.

Dit systeem zorgt ervoor dat er in je huis voldoende schone lucht naar binnen kan stromen en dat vuile lucht, zoals vochtige lucht of lucht met schoonmaakdampen erin, eenvoudig je huis kan verlaten.

Maar welk systeem is er nu geschikt voor jouw huis? In dit artikel worden twee grote systemen behandeld die goed gebruikt kunnen worden in verschillende situaties.

Twee verschillende systemen voor verschillende doeleinden

Er bestaan verschillende ventilatiesystemen die je kunt installeren om jouw huis goed te laten ventileren. Welk systeem goed past bij jouw situatie is van een aantal factoren afhankelijk, waaronder hoe groot je woning is, in wat voor omgeving je huis staat en hoe vochtig het huis is.

Voor elk van dit soort systemen is Renson in te zetten om te kunnen kiezen voor een methode die ook echt efficiënt is. Renson is een organisatie die zich richt op de juiste ventilatiesystemen. Het in België opgerichte concern biedt verschillende oplossingen voor betere leefomstandigheden in je huis.

Naast ventilatie is het ook gespecialiseerd in zaken als zonwering, gevelbekleding en outdoor producten als een terrasoverkapping.

In dit artikel worden twee belangrijke ventilatiesystemen van Renson behandeld, die je kunnen helpen met het verbeteren van de luchtcirculatie in je huis. Deze systemen zijn enerzijds de Healthbox en de Invisivent anderzijds. Dit zijn beide systemen die gebruikt worden om je huis van verse lucht te voorzien, die beide op een andere manier werken.

Healthbox

De Renson Healthbox is een ventilatiesysteem dat geschikt is voor hele woningen en appartementen. Het is een individueel ventilatiesysteem dat 24 uur per dag de luchtkwaliteit controleert op bijvoorbeeld CO2 en vocht.

Dit wordt gedaan met een sensor in de regelmodules, die een seintje aan de ventilator geeft wanneer de waardes in de lucht een bepaald maximum bereiken. Wanneer er bijvoorbeeld te veel C02 in je woning hangt, wordt het ventilatiesysteem geactiveerd om de vuile lucht weg te blazen en via een luchtschacht naar buiten te leiden, waar het vervolgens verdampt in de lucht.

Dit systeem is volledig vraaggestuurd. Wanneer de waardes goed zijn, hoeft de ventilator niet te blazen. Hierdoor is dit systeem energiezuinig en kun je zonder dat je erbij hoeft na te denken het systeem zijn werk laten doen.

Invisivent

De Invisivent is een ventilatiesysteem dan op een andere manier werkt. Waar je bij de Healthbox een ventilator in bijvoorbeeld je muur of het dak kunt laten installeren, is de Invisivent een raamverluchting. Je monteert het systeem aan de buitenkant van je raam, op zo’n manier dat het niet opvalt van buitenaf.

Daarbij is dit systeem aanpasbaar aan het raamprofiel van je ruiten.

Er zijn verschillende modellen van de Invisivent te vinden. Van systemen gericht op de pure Hollandse makelarij tot systemen die bijvoorbeeld geluiddempend zijn of speciaal gericht op hoogbouw.

Voor de rest zijn de basispunten. Dit systeem regelt zichzelf. Hierdoor heb je altijd een goede luchtcirculatie in je woning. Daarbij biedt de Invisivent een wering tegen onuitgenodigde gasten, van insecten tot inbrekers.

De overeenkomsten

Beide Renson systemen zijn een effectieve manier om je luchtventilatie te kunnen regelen. Voor beide systemen geldt dat je zelf kunt regelen hoe ze werken. Wil je dat ze volledig automatisch hun werk kunnen doen, dan kan dat zonder dat je erbij na hoeft te denken.

Zelf een extra keer het systeem laten werken voor extra verluchting van je woning is ook mogelijk. Verder zijn beide systemen voor welk soort huis dan ook geschikt.

Waar je bij de Healthbox verschillende soorten gebouwen kunt voorzien van hetzelfde systeem, heeft de Invisivent voor verschillende gebouwen een eigen systeem.

De verschillen

Uiteraard hebben beide systemen ook toepassingen die het andere systeem niet heeft, waardoor je in een aantal gevallen beter voor de Healthbox in plaats van de Invisivent kunt kiezen en in andere gevallen weer andersom.

Het eerste opvallende verschil is dat er verschillende modellen van de Invisivent zijn, van de NL tot de evo en van de Basic variant tot de HR versie.

Bij Healthbox wordt er slechts één variant aangeboden: de Healthbox 3.0. Voor wie niet van te veel keuze houdt is de Healthbox handiger, omdat je dan in één oogopslag ziet wat je hebt en wat niet.

Daarnaast is de bediening ook anders. De Invisivent bedien je door middel van een koord en stang, elektrisch of manueel. Bij de Healthbox zijn ze al meer met de tijd meegegaan en kun je gebruikmaken van een speciale app voor op je smartphone.

Tot slot is het belangrijkste verschil hoe ze werken. Waar de Healthbox in een soort ruststand gaat wanneer deze niet per se hoeft te werken, blijft de Invisivent actief op elk moment van de dag. Als het beperken van je energieverbruik hoog op het to do lijstje staat, doe je er goed aan gebruik te maken van de Healthbox.

Hulp nodig?

Er zijn nog veel meer verschillen tussen de Healthbox en de Invisivent ventilatiesystemen, om nog maar te zwijgen over welke systemen Renson nog meer aan te bieden heeft.

Nu kan deze hoeveelheid aan keuze in eerste oogopslag als veel tegelijk overkomen, waardoor je misschien door de bomen het bos niet meer ziet.

Heb je meer advies nodig om te weten welk systeem het beste bij jouw huis past? Neem dan contact met ons op zodat we je gepast advies kunnen geven welk van de systemen je moet kunnen gebruiken.